Áron Mackó

 2009.05.13. 09:51

Gondolkoztam, kit mutassak be először, de aztán döntött az ABC sorrend.

Előljáróban annyit, hogy jellemre teljesen különböző a két gyerek. Külsőleg pedig? Szerintünk külsőleg is, de egyre többen azt mondják, hogy nagyon hasonlítanak egymásra. Azt is mondják, hogy Áron tiszta apja, Viki pedig tiszta anyja. Na már most ha ez utóbbi állítás igaz, akkor viszont nem értem, hogy jön össze a hasonlóság. Érdekes dolog ez. Úgyhogy kiváncsian várjuk mi is, hogyan változnak majd a következő hónapokban.

Szóval Áron. Először a nevéről. Eredete: héber. Jelentése: ihletett, tisztánlátó, kiemelkedő. Névnap: április 2.

Hogyan lett Áron? Nekem évek óta ez volt a kedvenc fiúnevem. Zsoltnak eleinte nem tetszett annyira, és amikor kértem, hogy mondjon alternatívát, akkor nem igazán tudott. Na, jó esetleg a Dánielt, de nem volt olyan meggyőző. Aztán megbarátkozott az Áronnal, így nem kellett nagy csatákat vívnunk egymással a fiúgyerek nevét illetően.

Ahogy már írtam korábban, nagyon pasisan karakteresek az arcvonásai. Ezt már az első napokban megjegyezték orvosok, nővérek és azóta is mindenki. Most már a mellkastérfogata is nagyobb a fejkörfogatánál, úgyhogy testalkatra is igazán férfias. Hogy kajakkenus vagy vízipólós lesz-e ezekkel az adottságokkal, majd elválik. Gyönyörű kék szeme van és barna haja.

Az első hónapokban ő volt az aki, többet sírt, nyekergett valamiért. Mostanra ez megváltozott, Vikihez képest Áron nyugodtabb baba. És nagyon türelmes. Amikor Viki éhes, fáradt és nyűgös, nagyon türelmesen kivárja a sorát, így sajnos legtöbbször ő van várólistán, már amikor egyedül etetek. Nagyon rá tud fókuszálni egy-egy dologra, amit zabálnivalóan komoly arckifejezéssel méreget perceken keresztül. Mosolybajnok, teleszájjal vigyorog mindenkire. A játszószőnyegén mindkét kézzel püföli az állványon lógó játékokat és küyüket. Időnként bemérgesedik, mert a lelógó cuccok nem érnek el a szájáig és nem tudja azokat a szájába venni. Ha be van takarva a kis takarójával, akkor húzgálja magára, sokszor a fejebúbjáig. Vagy lerúgra magáról teljesen, ez a másik verzió. Nem nagyon szeret karban lenni, szerinte az amolyan nőcis dolog. Ha nagyon fáradt, akkor esetleg elviseli, hogy két perc alatt elringassam. Újabban a déli alvás előtt törik el nála a mécses, ami már a fáradtság jele. Ilyenkor lehet bevetni a ringatást, de semmikor máskor nincs rá szükség, és nem is akarom rászoktatni. Az is csak két perc ilyenkor, utána ha beteszem a kiságyába, beájul. Este teljesen magától alszik el, miután túl vagyunk az esti rituálékon. 

Már kétszer átfordult hasról hátra, fordítva még nem produkciózik egyelőre. Nagyon ügyesen eszi az almalavet kiskanálból, mostanában kezdem náluk szép lassan bevezetni az almát. A kezeit tömködi a szájába, nyál nyál nyál mindenütt. Szóval előbb utóbb foga is lesz. Vannak kedvenc játékai: egyik a rugós lovacska, ami a kiságy oldalán lóg, másik a tigrises párna. Ez utóbbival nagyon jót tudnak játszani apával. Zsolt odatartja neki a párnát és imitálva a tigris hangját morog neki, Áron pedig visszamorog a cumija alól. Haláli.

A vízben eleinte félős volt egy kicsit, újabban viszont kezével lábával csapkod, lassan fürdőruhában kell fürdessük, ha nem akarunk nyakig vizesek lenni. És már a vízben is mosolyog, szóval kezd neki lejönni, hogy jó dolog lesz az a wellnessezés.

A vállunkon büfizve pár napja felfedezte, hogy ott vagyunk tőle 20 centiméterre, ezért felénk fordítja a buksiját és nagyokat vigyorog. Ahelyett, hogy büfizne... :-).

Sokat dumál, lényegesen többet, mint Viki. Reggelente szokott beszélgetni a kiságy mellett  / felett logó plüssöknek, nem régen megtanult sikongani is. Amikor beszélek hozzá, visszabeszél, sokszor teljesen olyan érzésem van, hogy maximálisan tisztában van azzal, mit mondok neki. Olyan jó lenne tudni, mi jár a kis fejében.

Így becézzük: Árkó, Áronka, Maci, Macika, Macesz, MedvePalánta, TündérManó stb. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://aronesviktoria.blog.hu/api/trackback/id/tr571118738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása